İnovasyon ve Ar-Ge Yönetimi

İnovasyonun temel şartı belirgin bir yenilik veya değişikliktir. İnovasyon sadece yeni fikirler üretmek değil bunları hayata geçirmek ve/veya ticarileştirmek demektir. Ar-Ge, “yeni ürünler veya yeni üretim süreçlerin geliştirilmesi” yani sadece üretim süreçlerinin bir parçası olarak algılansa da, aslında Ar-Ge, bunlara ek olarak işletmenin diğer süreçlerinin de (insan kaynakları, finansman, pazarlama vb.) ihtiyaç duyduğu bir yaklaşımdır. Yeni pazarlar bulma, yeni finansman seçenekleri üretme ve benzeri birçok faaliyet, temelde Ar-Ge sonucu ortaya çıkar.

 İNOVASYON DANIŞMANLIK KONULARIMIZ

Ürün İnovasyonu                 : Yeni veya özellikleri ya da kullanım amaçları açısından önemli ölçüde geliştirilmiş/ iyileştirilmiş bir mal veya hizmetin pazara sunulmasıdır. Bu, teknik özelliklerde, parçalarda ve malzemelerde, yerleşik yazılımda, kullanım kolaylığında veya diğer işlevsel özelliklerde önemli iyileştirmeleri/geliştirmeleri içerir.

” Örnek: Kadınların kullanımı için geliştirilen aynalı kredi kartı.

Süreç İnovasyonu                : Yeni veya önemli ölçüde geliştirilmiş/iyileştirilmiş üretim ya da dağıtım yönteminin uygulanmasıdır. Bu, tekniklerde, ekipmanda ve/veya yazılımda önemli değişiklikleri içerir.

” Örnek: Endüstriyel tasarımların bilgisayar destekli yazılımlar kullanılarak yapılması”

Pazarlama İnovasyonu        : Ürün tasarımında veya paketinde, ürün yerleştirmede, ürün promosyonunda ya da fiyatlandırmasında önemli değişiklikler içeren yeni bir pazarlama yönteminin uygulanmasıdır.

” Örnek: Peynirlerin dilimlenmiş olarak satılması”

Örgütsel İnovasyon              : Firmanın iş uygulamalarında, işyeri organizasyonunda veya dış ilişkilerinde yeni bir örgütsel yöntemin uygulanmasıdır.” Örnek: Yeni bir tedarik zinciri yönetimi yapısının kurulması İnovasyon, işletmenin bilgi birikiminin ve tecrübesinin gelişimi sonucu ortaya çıkar. Ar-Ge, “inovasyon” için gerekli bilgi ve tecrübeyi sağlaması dolayısıyla önemli bir yaklaşımdır.

AR-GE DANIŞMANLIK KONULARIMIZ

1.Temel Araştırma :

Temel araştırma faaliyeti; belirli, özgün bir uygulama veya kullanım düşünülmeden, kuramsal ve deneysel çalışmalarla olguların ve gözlemlenebilir durumların altında yatana ilişkin yeni bilgi edinme yaklaşımıdır.

2.Uygulamalı Araştırma :

Uygulamalı araştırma da özgün bilgi üretmeye yöneliktir. Ana hedef olarak doğrudan özgün ve pratik bir amaç içerir.

3.Deneysel Geliştirme :

Araştırma ve/veya pratik deneyimden edinilmiş ve halen var olan bilginin üzerinde yükselen, ancak yeni materyaller, ürünler, devreler üretmeye; yeni süreçler, sistemler hizmetler oluşturmaya veya üretilmiş ya da oluşturulmuş olanları büyük ölçüde iyileştirmeye yönelik sistemli çalışmalardır.

Danışmanlık Hizmeti Bilgi Talep Formu

    (*) Gerekli Alanları Doğru ve Eksiksiz Doldurunuz.

    Adınız Soyadınız : (Gerekli)

    e-posta Adresiniz : (gerekli)

    Cep Telefonu Numaranız : (Gerekli)

    Bilgi Talep Ettiğiniz Hizmetimiz / Hizmetlerimiz :(Gerekli)

    İletiniz :