Toplumsal Çöküş

Toplumsal Çöküş

Posted on  by Mustafa AŞAR

Bugünümüz, yarınımız ve geleceğimiz büyük tehlike altında!
Toplumumuzun ortak değerlerinin tahrip edilmesi millî birlik ve bütünlüğümüzü zedeler. Sağlıklı bir sosyal yapının varlığı, korunması ve devam etmesi, dünyadaki yeni gelişmeler karşısında toplumsal olarak ortak düşünce yapısının oluşması ile mümkündür. Baş döndürücü hızla değişen dünyamızda, teknoloji, bilim, ekonomi, sosyal ve siyasî alanlarda yaşadığımız gelişmelere bağlı olarak, ortak değerlerimizin korunması, millî birlik ve bütünlüğümüze uygun yeni değerlerin oluşturulması ve geliştirilmesi gereklidir.

  1. Sosyal Medyanın Olumsuz Etkisi Artıyor.
    Sosyal paylaşım sitelerinde ideal insan, ideal hayatlar oluşturulmaya çalışılıyor. İdeal insan ve ideal hayatları elde ederek, mutlu olacağına inanan insanlar, kendisi olmaktan mutsuz, özgüvensiz insanlara dönüşüyor.
    Sosyal medya paylaşım sitelerinde; sosyal medya fenomenleri dediğimiz bir kesimin, ideal hayatları yaşayan ve mutlu olan ideal insanlar olduğu algısı oluşturuluyor. 
  • Nasıl bir insan olmalısınız? Nasıl bir hayatınız olmalı? 
  • Hangi kilo ve vücut ölçülerine sahip olmalısınız? Bunun için nasıl beslenmelisiniz? Hangi estetik operasyonları, nerde olmalısınız?
  • Nasıl bir eve, ofise, çalışma ortamına sahip olmalısınız? Eviniz, ofisiniz, çalışma ortamınız hangi semtte olmalı, tasarımı, konfor seviyesi nasıl olmalı? Kullanılacak markalar neler olmalı?
  • Hangi marka, model aracı kullanmalısınız?
  • Hangi teknolojileri bilgisayar, cep telefonunu, oyun konsolu, ücretli televizyon akış programlarını kullanmalısınız?
  • Nerede, nasıl tatil yapmalısınız?
  • Hangi hangi filmi izlemelisiniz?
  • İşiniz ne olmalı? Bu işe sahip olmak için hangi okulda eğitim almalısınız?
  • Hangi kitapları okumalısınız?
  • İnancınız, değerleriniz nasıl olmalı?
  • Sizi mutlu edecek bu hayat için gereken parayı nasıl elde edeceksiniz?
    2. Aile, Kadın ve Evlilik Kurumuna Saldırılar Artıyor.
    Aile, toplumun çekirdeğidir. Aile, çocuğun toplum değerlerini, kültürünü, geleneklerini öğrendiği, ilk deneyimlerini kazandığı yerdir. Toplum açısından birleştirici rol oynar. Ailelerdeki sorunların artması ile toplumsal sorunlarda çoğalır. Toplumun yapısını güçlendiren ailenin, bir arada olması, devamlılığı, eşler arasındaki sevgi, saygı, ortak karar alabilme, özveri ve uyuma bağlıdır.
    Aile birliğinin en önemli unsuru kadınlarımızdır.
    Kadınlarımızın yaşadığı büyük sorun Şiddet ( Şiddet Türleri: Fiziki Şiddet, Psikolojik Şiddet, Ekonomik Şiddet, Cinsel Şiddet, Dijital Şiddet, Flört Şiddeti, Israrlı Takip ) İkinci sırada işsizlik, üçüncü sırada eşitsizlik dördüncü sırada ise eğitimsizlik gelmektedir.
    Evlilik ve aile olmak, gençlere büyük tehlike olarak sunulmaktadır. Aileyi, kadına ve çocuğa şiddetin uygulandığı yer olarak göstermeye çalışılıyor.
    Aile, kadın ve evlilik kurumu değerlerimizde, özellikle dizi filmler, televizyon programları, sosyal medya ile oluşturulmaya ve normalleştirilmeye çalışılan algılar;
  • Kaç yaşında olursanız olun, mutlaka sevgiliniz olmalı, istediğin kız yada erkekle, nikah olmadan istediğiniz şekilde birlikte olabilirsiniz.
  • Önemli olan tek şey aşkınız. Aşkınız için toplumsal değerleri, ailenizi feda edebilirsiniz.
  • Aile birliğinin devamı için anne ve babanın fedakarlık yapmasına gerek yok, iyi günde kötü günde birlikte olmak zorunda değilsiniz. Çocukların olması boşanma için engel değildir.
  • Anne ve babanız boşanırsa, başka ilişkileri varsa, siz de onları desteklemelisiniz.
    3. Suç Oranları, Adaletsizlik ve Yargıya Güvensizlik Artıyor.
    Son dönemlerde hızla yaşanan toplumsal değişim, hukuka, yargıya, adalete duyduğumuz güvenide hızla azalmaktadır. Adaletsizliğin olduğu, yargıya güvenin olmadığı toplumlarda suç oranı artar. Ülkemizde hızla, ihbar sayısı, şüpheli sayısı, yabancı uyruklu şüpheli sayısı, soruşturma sayısı, ceza davası sayısı artıyor. Uyuşturucu ve cinsel suçlardaki artış da dikkat çekmektedir.
    “İyi bir amaç için suç işleyebilirsiniz.” “Mutlu olmak için zengin olmalısınız, zengin olmak ve lüks bir hayat için topluma, millete ve devlete karşı suç işleyebilirsiniz, her yolu denemelisiniz.” algısı oluşturulmaya ve normalleştirilmeye çalışılıyor.